Yulia och Yogan

I somras läste jag boken Eat pray love (med den något konstiga svenska titeln Lyckan kärleken och meningen med livet) – den som även filmatiserats med Julia Roberts. Boken gjorde hur som helst väldigt starkt intryck på mig (något som filmen inte lyckades med). Bland annat gick det upp en fyrtiowattare när huvudpersonen fick lära sig att hon själv kunde styra sina tankar – att hon inte var en slav under dem. Jag har alltid haft svårt med att själv bestämma hur jag ska känna och därmed tänka (som den känslomänniska jag är) men när jag läste det avsnittet så förstod jag på något sätt att det är mina tankar, jag bestämmer själv, jag är så att säga herre i mitt eget hus. Skönt – inte minst för min sambo tror jag.

Hur som. Boken innehåller många kapitel som behandlar yoga och jag kände att jag måste prova! Visst, jag har kört nåt yoga-pass på gymmet nån gång. Men inte riktig yoga med meditation och andningsteknik och mantran. Jag anmälde mig helt enkelt till en nybörjarkurs i ashtangayoga och började för några veckor sedan.

För första gången på länge känner jag att jag gör något för bara mig. Inte för utseende eller för att ”man ska” eller för att min kropp ska må bra – utan för bara mig. Jag längtar efter måndagar numera. Lugn, råstyrka, fokus och flexibilitet och så ett visst mått av akrobatik – vilket jag älskar! Igår lärde jag mig att en övning som jag gjort sen jag var liten egentligen heter kråkan/tranan/bakasana.

20131008-080603.jpg

Namaste!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s