Hönsmamma

I måndags blev jag hönsmamma. Fyra hedemorahönor och en ståtlig (nåja – han kommer bli) hedemoratupp hämtades upp i Åkersberga och fraktades hem till oss. Man kan ju diskutera det kloka i att börja med att rusta upp hönshuset i stället för att prioritera vårt eget hus. I min (höns)hjärna är det en helt sund prioritering 🙂

I lördags fick jag hjälp av Maria att ösa ur allt gammalt bös som var kvarlämnat i hönshuset efter de förra ägarna. Vi kalkade, tätade hål och la in nytt strö. På kvällen snickrade jag och J ihop reden och på söndagen sittpinnar.

Det var med spänd förväntan jag åkte i väg i måndags morse. På en parkering i Åkersberga mötte jag upp uppfödaren, en trevlig kvinna från Ingmarsö. Det såg nog lite suspekt ut när jag betalade i cash och flyttade över en flyttkartong i min bil. Genbankspapper skrevs under och så var affären klar.

IMG_0755

IMG_0759

Väl hemma tog ledarhönan täten. Hon agerar just nu tupp eftersom hon är ett helt år äldre än de andra småglinen. Kollar läget, ska äta först, bestämmer. Nåde den som är i vägen.

IMG_0770

IMG_0773

2 tankar om “Hönsmamma

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s