Början på en stol

Det är mycket stolar just nu. Den däringa gula karmstolen som jag fyndade på loppis förra veckan började igår ett nytt liv. Jag gjorde nämligen mina första sex timmar som möbeltapetseraramatör.

”Vad har hon nu fått för sig? Först höns och så den där mossiga släktforskningen hon håller på med… så himla konstig!”

Hehe. Julia ”The Onion” Fransson är en helt annan historia som jag ska dra någon gång…

Inspirationen till den här idén kommer från hemmaplan. Alltså den riktiga hemmaplan – i Skåne. För ett tag sen startade min kusin och hennes man ett möbelföretag. De restaurerar gamla möbler och ger dem en ny twist – möblerna ställs ut i deras ateljé i ett hus på den skånska slätten utanför Höllviken. Företaget heter Twist of history och kommer säkert, även det, att få ett eget inlägg.

Jag tänkte (som vanligt); ”Vilken cool känsla att kunna klä om sina egna möbler” och ”vaddå, hur svårt kan det va?!” och  ” Det här måste jag testa!” Sagt och gjort, jag anmälde mig till en möbeltapetserarkurs.

Här är resultatet från den första dagen på min nya karriär.

IMG_0951 Jag började med att ta av det gula tyget och ett nytt lager tyg blev synligt.

IMG_0967 Det var en försvarlig mängd dekornubb som skulle bort och jag ska glatt erkänna att jag hade lite lätt skav efter tången när jag var klar.

IMG_0956 När även det andra lagret åkt av kom stoppningen fram. Vi var lite rädda att den skulle vara väldigt gammal och skabbig men juteväv och resår var i väldigt gott skick! Det betydde att jag inte behövde göra om allt. Lite synd tyckte jag, eftersom jag gärna ville lära mig ALLT, men å andra siden hade jag nu en chans att hinna hela stolen under kursen.

IMG_0961 Här är vi nere i understa lagret innan resåren. Det enda vi gjorde med det här var att fylla igen dalen i framkant med lite stoppning och sen dra ett nytt jutelager över.

IMG_0965  Här är det nya jutelagret färdignålat. Dagens uppgift är att spika fast det, lossa på lagren i ryggen och ja, en hel massa till. Fortsättning följer!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s