Den perfekta familjen

Jag skulle vilja länka till ett inlägg på Sara Johannas blogg som handlar om hur vi hela tiden strävar efter perfektion. Det är mycket igenkänning och en hel del skratt och humor i det här inlägget… och det är framför allt väldigt tänkvärt.

Läs inlägget här.

De senaste månaderna har vi haft väldigt mycket besök i Huset. Alla vill ju se vad det är vi har köpt. Mitt i allt kaos, renovering, kartonger och missanpassade möbler, slår sig folk ner för en fika efter en grundlig husesyn. Det husesynen visar är det här:

– Vi har inte packat upp tillnärmelsevis så mycket som man kanske ”ska” ha gjort när man bott i ett hus i två månader. Vi har inte ens burit ner kartongerna i källaren. Jag ser dem inte längre…

– Alla mina kläder ligger i en stor hög i Gröna rummet, diametern på högen är på ungefär 2 meter – rent och halvskitig blandat, för att inte tala om skrynkligt. Praktiskt tycker jag, och skiter i att lägga allt i prydliga högar.

– Igår lagade jag 14 matlådor – i mörker och med gammalt innertak som hängde ner. Muslorten på golvet är dock uppsopad.

– I källaren ligger en krossad lampa med glassplittret spritt över hela golvet. Ett resultat av rivningen när elektrikern var här häromkvällen, och som vi helt enkelt inte har orkat göra något åt.

– Och så ligger det döda flugor lite här och var. De har äntligen gett upp!! Jag har dock inte sopat upp dem än…

– Har jag nämnt skitigt, skitigt, skitigt??

– Juste, det är mörkt också. För vi har inte satt upp lampor i alla rum än. Typiskt opraktiskt i november.

Jag skulle kunna grotta ner mig i hur vissa rynkar lite på näsan när de ser förödelsen. Men jag gör inte det. Jag säger bara: ”välkommen till kaoset!” Sen försöker jag vara glad och trevlig medan J skiter i gästerna och fortsätter riva/demolera/stapla ved eller vad han nu gör för tillfället.

Jag tröstar mig med att det kommer bli bättre. Men… vi kommer aldrig någonsin ha en perfekt familj. Framför allt inte i november.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s